Venäjällä tuloerot ovat valtavia

Teksti: PK, lähde STT
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 30.01.2012

Venäläinen tienaa keskimäärin 500 euroa kuukaudessa.

Rikkaiden ja köyhien välinen kuilu on kasvanut Venäjällä todella suureksi. Köyhät ihmiset ovat entistä köyhempiä, rikkaat taas tienaavat ennätyksellisen paljon. Venäläisten tuloerot ovat kasvaneet erityisen voimakkaasti sen jälkeen, kun Neuvostoliitto hajosi reilu 20 vuotta sitten. Köyhien ja rikkaiden tuloerot ovat kasvaneet koko sen ajan, kun Vladimir Putin on ollut Venäjän presidenttinä tai pääministerinä.

Maaliskuussa Putin valitaan hyvin todennäköisesti uudelleen presidentiksi. Silti hänen suosionsa on laskenut paljon sitten parhaiden päivien. Yksi suuri syy siihen on tavallisten ihmisten tyytymättömyys kehnoon elintasoonsa. Vaikka suurin osa ihmisistä elää Venäjällä aivan tavallista arkipäivää ja käy töissä, ovat köyhät todella köyhiä ja vailla yhteiskunnan tukea.

Venäläisten keskipalkka on 21 000 ruplaa eli 520 euroa kuussa. 44-vuotias pankkiiri Konstantin päivittelee keskipalkan pienuutta. Moskovassa asuva Konstantin tienaa itse jopa kymmeniä tuhansia euroja kuukaudessa. Hän omistaa asunnot sekä Venäjän pääkaupungissa Moskovassa että Lontoossa. Konstantin ajaa Mercedes-Benzillä, joka maksoi yli 100 000 euroa. – Eihän tuollainen keskipalkka riitä mihinkään, Kosntantin päivittelee.

74-vuotias Ljudmila Rybakova saa eläkettä kuukaudessa 200 euroa. Hän tienaa lisätuloja kauppaamalla kuivattuja sieniä torilla. – Kai tämä on kaltaisteni ihmisten kohtalo, Ljudmila arvelee.

Yksi kommentti artikkeliin ”Venäjällä tuloerot ovat valtavia”

  1. Oli hiukan vaikea uutinen lukea, mutta ymmärsin vasta luettua loppuun saakka. Surullista on, että toisilla ihmisillä ei ole riittävästi rahaa ja rikkailla sitten on tosi paljon rahaa.

    Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)