USA:lle pian uusi presidentti

Teksti: Maria Österlund
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 26.10.2016

Uusi presidentti valitaan USA:ssa parin viikon kuluttua. Hillary Clintonilla on hyvät mahdollisuudet USA:n seuraavaksi presidentiksi.

Vaalikampanja USA:ssa on täydessä käynnissä. Viime viikolla presidentti-ehdokkaat Hillary Clinton ja Donald Trump kävivät viimeisen vaaliväittelynsä.

Väittelyssä republikaanipuolueen ehdokas Trump sanoi, ettei hän ehkä tule hyväksymään vaalitulosta. Trump on sanonut, että vaalivilppi on suuri ongelma USA:ssa.

Mielipidemittaukset kertovat, että demokraattipuolueen ehdokas Hillary Clinton luultavasti voittaa vaalit. Hänellä on paljon enemmän äänestäjiä takanaan.

Trumpin mahdollisuudet voittaa vaalit huononivat paljon, kun vanha nauhoitus tuli julkisuuteen. Nauhalla Trump puhuu pahaa naisista. Trump sanoi nauhalla, että hän voi kopeloida naisia, koska hän on kuuluisa.

Trump on vaalikampanjassaan keskittynyt sisäpolitiikkaan. Hän aikoo luoda uusia työpaikkoja amerikkalaisille. Hän on myös luvannut poistaa laittomat maahanmuuttajat USA:sta ja rakentaa muurin USA:n ja Meksikon rajalle.

Trump on sanonut, että hän yrittää tulla toimeen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Sanotaan, että venäläiset tietokonehakkerit ovat yrittäneet vaikuttaa vaaleihin USA:ssa.

Clinton haluaa, että USA tulee olemaan suurvalta maailmassa. Hän sanoo, että USA:n pitää olla valmis vastustamaan Venäjää. Clinton haluaa säilyttää Nato-puolustusliiton siksi, että Eurooppa ja USA voisivat yhdessä vastustaa Venäjää.

Lähteet HS, Yle, STT

3 kommenttia artikkeliin ”USA:lle pian uusi presidentti”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)