Ukrainan taistelut levisivät Mustallemerelle

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 06.05.2014

Ukrainan väkivaltaiset levottomuudet ovat kärjistyneet. Sotatoimet ovat levinneet Itä-Ukrainasta Mustallemerelle Odessaan.

Ukrainaan neuvoteltiin rauhansopimus huhtikuussa Genevessä. Sopimuksen osapuolet eivät ole pitäneet lupauksiaan, vaan Ukraina ja Venäjä ovat avoimessa riidassa keskenään. Maat syyttävät toisiaan tulipalosta, joka tapahtui Odessassa viime perjantaina. Tahallaan sytytetty palo ammattiliittojen talossa surmasi yli 40 ukrainalaista.

Ihmisiä on kuollut myös mellakoissa. Ukrainan sisäministeriön mukaan mellakoiden takana ovat Venäjä ja Ukrainan Venäjä-mieliset. Venäjän ulkoministeriö väittää, että Ukrainan hallinto on syypää mellakoihin. Venäjän mukaan sillä ei ole enää vaikutusvaltaa Ukrainan asioihin.

Ukrainan presidentti Oleksandr Turtšynov syyttää Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja Ukrainan entistä presidenttiä Viktor Janukovytšia Ukrainan asioihin puuttumisesta.

Nyt pelätään, että Venäjä siirtää Ukrainan rajalla odottavat kymmenet tuhannet sotilaansa Itä-Ukrainan Slovjanskiin ja Kramatorskiin. Se ajaisi Ukrainan käytännössä sisällissotaan.

Yksi kommentti artikkeliin ”Ukrainan taistelut levisivät Mustallemerelle”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)