Turkki hyökkäsi Syyriaan

Teksti: Maria Österlund
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 23.10.2019

Ainakin 160 000 ihmistä on paennut Syyrian pohjoisosasta. Ihmiset pakenevat Turkin armeijan joukkoja.

Kaksi viikkoa sitten Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti, että Yhdysvallat vetää sotilaansa Pohjois-Syyriasta. Sen seurauksena Turkki hyökkäsi Syyrian pohjoisosaan.

Pohjoinen Syyria Turkin rajalla on kurdien aluetta. Turkki pitää kurdien joukkoja uhkana, koska ne ovat yhteydessä kurdijärjestö PKK:hon. Monet pitävät PKK:ta terroristijärjestönä.

Turkki haluaa karkottaa kurdien joukot ja luoda turvallisuusvyöhykkeen Syyrian puolelle rajaa. Turkki haluaa, että suuri osa Turkissa olevista Syyrian pakolaisista siirretään turvavyöhykkeelle. Turkissa on nyt 3,6 miljoonaa syyrialaista pakolaista.

Monet maat ovat arvostelleet Turkkia ja tuominneet hyökkäyksen. Alueella asuvien ihmisten on pakko paeta. Monet pelkäävät myös, että terroristijärjestö Isis vahvistuu uudelleen, kun kurdien joukot ajetaan pois. Taistelut voivat myös johtaa siihen, että vangitut terroristit pääsevät pakoon.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo kuitenkin, että Turkki jatkaa hyökkäystä, kunnes turvavyöhykkeen tavoite on saavutettu.

Lähteet STT, HS

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)