Sherin Khankan haluaa uudistaa islaminuskoa

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 26.09.2018

Tanskalainen Sherin Khankan on Pohjoismaiden ensimmäinen naisimaami.

Sherin Khankan haluaa olla sekä uskonnollinen johtaja että uudistaja. Khankan on Pohjoismaiden ensimmäinen naisimaami. Imaami on islamilainen uskonoppinut ja hengellinen johtaja.

Khankanin mielestä Koraani korostaa sukupuolten välistä tasa-arvoa. Koraani on islamilaisten pyhä kirja. – Uskon, että Koraani korostaa tasa-arvoa. Miesten tulkinnat ovat vääristäneet sen viestin.

Khankan on puoliksi suomalainen ja puoliksi tanskalainen. Hän kasvoi Tanskassa syyrialaisen isän ja suomalaisen äidin perheessä. Perhe ei ollut uskonnollinen. Khankan kääntyi islamilaiseksi 19-vuotiaana.

Khankan on neljän lapsen äiti ja feministi eli naisten oikeuksien puolustaja.

2 kommenttia artikkeliin ”Sherin Khankan haluaa uudistaa islaminuskoa”

  1. Olen musliminainen, en tiedä paljoa, mutta mielipiteet voivat muuttua, kaikilla muslimilla ei ole samaa mielipidettä, mielestäni naisia ​​pitäisi kasvattaa vahvempina ja Koraani kertoo kuinka arvokkaita naiset ovat, ja hadith sisältää myös acaa Taivas on äitien jalkojen juurella, ja jotkut miehet eivät halua naisten olevan vahvoja.

    Vastaa
  2. Olen musliminainen, ei, mutta mielipiteet voivat muuttua, kaikki muslimit eivät ole samaa mieltä, uskon, Koraani sanoo kuinka arvokas nainen on, hadith sisältää myös sen, että taivas on jalkojen juurella äideistä ja jotkut miehet eivät tee niin.

    Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)