Presidenttipari Ruotsissa

Teksti: Petri Kiuttu, lähteet MTV3, Yle
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 19.05.2022

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio olivat tiistaina valtiovierailulla Ruotsissa. Presidenttipari matkusti Ruotsiin tiistaiaamuna. Vierailun virallinen osuus päättyi tiistai-iltana.

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia ottivat Suomen presidenttiparin vastaan Tukholmassa Kuninkaanlinnassa.

Presidentti Niinistön vierailu Ruotsiin sattuu erittäin mielenkiintoiseen aikaan. Suomi ja Ruotsi hakevat puolustusliitto Naton jäsenyyttä. Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson kertoi eilen, että Suomi ja Ruotsi jättävät hakemuksen yhdessä keskiviikkona.

Presidentti Niinistö ei palaa Ruotsista Suomeen. Niinistö matkustaa torstaina Yhdysvaltoihin Washingtoniin yhdessä Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin kanssa. Niinistö ja Andersson keskustelevat Washingtonissa Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin kanssa. Keskustelut liittyvät Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen.

Presidentti Niinistö aikoo kysyä Joe Bidenilta, kuinka kauan Suomen ja Ruotsin jäsenyyshakemusten hyväksyminen kestää.

– Yhdysvallat on tärkeä ja suuri maa. On hyvin tärkeää, että jäsenyyshakemuksen käsittely on nopea juuri Yhdysvalloissa, Niinistö sanoi.

Yhdysvallat eli USA on Naton suurin maa.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)