Pohjois-Korea pelottaa naapureita

Teksti: Markku Juusola
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 26.04.2017

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain välit ovat kiristyneet erittäin huonoiksi. Myös Etelä-Korea ja Japani pelkäävät Pohjois-Koreaa ja sen ohjuksia.

Pohjois-Korea on viime viikkoina uhkaillut, että se voi ampua ohjuksia Etelä-Koreaan, Japaniin tai jopa Yhdysvaltoihin asti.

– Pohjois-Korea on pahin uhka rauhalle ja turvallisuudelle Aasian ja Tyynenmeren alueella, sanoi Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence. Hän vieraili alueella viime viikolla.

Omia ohjuksia ja ydinase

Pohjois-Korea yrittää kehittää omia ohjuksia ja ydinaseita. Viimeisin ohjuskoe ei kuitenkaan onnistunut. Ohjus räjähti ennen kuin se nousi ilmaan. Pohjois-Korea halua yrittää hankkia itselleen sellaiset aseet, että esimerkiksi Yhdysvallat ei uskalla hyökätä maahan.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump puolestaan sanoi, että Pohjois-Korean seuraavaa ydinkoetta ei voi hyväksyä. Sen takia Yhdysvallat saattaa tehdä iskun Pohjois-Koreaan.

Kiina ja Venäjä toivovat, että tilanne rauhoittuu. Kiina on Pohjois-Korean ainoa tukija. Kiina lupasi hillitä Pohjois- Korean haluja ydinasevaltioksi.

Pohjois-Korea on kommunistinen diktatuuri, jota johtaa Kim Jong-Un. Pohjois-Korean perusti Kim Il-Sung, joka oli Kim Jong-Unin isoisä.

Kim Il-Sungia palvotaan Pohjois-Koreassa kuin jumalaa. Pohjois-Korean uhkailut kiihtyivät huhtikuun puolivälissä, kun maa juhli Kim Il-Sungin syntymäpäivää.

Lähde STT

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)