Paavi vetosi pääsiäisenä rauhan puolesta

Teksti: Leealaura Leskelä
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 08.04.2015

Katoliset kristityt kerääntyivät pääsiäisenä kuulemaan paavin pääsiäistervehdystä Vatikaaniin.

Katolisen kirkon johtaja paavi Franciscus puhui ihmisille Pietarinaukiolla Vatikaanissa. Vatikaani on katolisen kirkon keskus, joka sijaitsee keskellä Roomaa Italiassa. Aukiolle oli kokoontunut kymmeniä tuhansia ihmisiä kuuntelemaan paavin perinteistä pääsiäistervehdystä.

Paavi vetosi puheessaan maailman rauhan puolesta. Paavi oli iloinen siitä, että Iran ja muut maat olivat päässeet sopuun Iranin ydinohjelmasta. Paavi puhui myös kristittyjen vainosta monissa maissa. Hän mainitsi Kenian, jossa terroristit tappoivat etenkin kristittyjä opiskelijoita.

Franciscus valittiin paaviksi kaksi vuotta sitten, kun edellinen paavi Benedictus erosi. Ero oli yllätys. Yleensä paavit jatkavat tehtävässään kuolemaansa asti.

Paavi Franciscusta on kutsuttu köyhien ja hylättyjen puolustajaksi. Hän on kehottanut ihmisiä auttamaan köyhiä ja pitämään huolta niistä, jotka ovat joutuneet yhteiskunnassa huonoon asemaan. Paavi itse on esimerkiksi vieraillut vankien ja AIDS-potilaiden luona.

Moniin katolisen kirkon oppeihin paavi suhtautuu kuitenkin perinteisellä tavalla. Hän vastustaa aborttia ja naispappeutta. Hän ei myöskään halua luopua säännöstä, jonka mukaan katolisen kirkon papit eivät saa mennä naimisiin.

Homoseksuaalisuuteen paavi Franciscus on ottanut varovaisen myönteisen kannan. Hän on ilmoittanut, että hän hyväksyy homopapit katolisen kirkon työntekijöiksi. Homoseksuaalisuutta hän kuitenkin pitää syntinä, kuten katolinen oppi opettaa.

Paavilla on rajaton valta katolisen kirkon sisällä. Katolisen kristinuskon mukaan paavi on Kristuksen käskynhaltija maan päällä. Maallista valtaa paavilla on nykyään vähän.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)