Oikeistoliittouma voitti Italian vaalit

Teksti: Petri Kiuttu, lähteet Yle, STT, Suomen Kuvalehti
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 27.09.2022

Italiassa järjestettiin sunnuntaina parlamenttivaalit. Vaalit voitti äärioikeistolainen puolue, jonka nimi on Italian veljet. Puolueen johtajasta Giorgia Melonista tulee todennäköisesti Italian uusi pääministeri.

Italian vaaleissa sai eniten ääniä puolue, jonka nimi on Italian veljet. Italian veljet on kansallismielinen ja äärioikeistolainen puolue, joka kannattaa konservatiivisia eli vanhoillisia arvoja. Puolue vastustaa maahanmuuttoa ja syrjii seksuaalivähemmistöjä. Monet vähemmistöt ovat nyt huolissaan Italiassa, koska puolueen johtaja Giorgia Meloni suosii kristillisiä ja vanhoillisia arvoja.

Italian veljet puolueen johtaja on Giorgia Meloni. Hänestä tulee Italian seuraava pääministeri. Meloni on Italian ensimmäinen naispääministeri. Giorgia Meloni on 45-vuotias. Hän on poliitikko ja toimittaja. Meloni on jo kokenut poliitikko. Hän oli pääministeri Silvio Berlusconin hallituksessa nuorisoministerinä vuosina 2008–2011. Meloni oli Italian kaikkien aikojen nuorin ministeri.

Italian veljet on osa oikeistoliittoumaa. Liittoumaan kuuluvat myös puolueet, joiden nimet ovat La Lega ja Forza Italia. Forza Italia on puolue, jonka johdossa on Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi. Oikeistoliittouma muodostaa ehkä Italian seuraavan hallituksen.

 

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)