Naisia ahdisteltiin Saksassa

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 20.01.2016

Naisten joukkoahdistelu on noussut puheenaiheeksi Euroopassa. Ilmiö on uusi Euroopassa.

Yli 500 naista on tehnyt rikosilmoituksen Saksassa poliisille. Naiset kertovat, että he joutuivat seksuaalisen ahdistelun ja ryöstelyn kohteiksi uutenavuotena Kölnissä ja Hampurissa.

Naisten mukaan ahdistelijat toimivat suurissa miesjoukoissa. Ahdistelijat olivat pohjoisafrikkalaisia ja arabeja.

Saksassa pohditaan nyt, mitä pitäisi tehdä miehille, jotka syyllistyivät törkeimpiin ahdisteluihin. Liittokansleri Angela Merkelin mukaan rangaistuksena voi olla karkotus Saksasta.

Saksan poliisi pelkää, että naisten joukkoahdistelun kulttuuri leviää Eurooppaan. Ahdistelu voi olla yksi niistä kielteisistä ilmiöistä, joita suuri turvapaikanhakijoiden määrä tuo mukanaan.

Arabimaiden ongelma

Joukkoahdistelu on tunnettu ilmiö monissa Pohjois-Afrikan maissa. Arabian kielessä se tunnetaan nimellä ”taharrush gamae”. Nuoret miehet käyvät naisten kimppuun joukolla, koskettelevat heitä ja tekevät seksuaalista väkivaltaa. Naisia myös raiskataan.

Naisten joukkoahdistelua pidetään monissa arabimaissa yhteiskunnallisena ongelmana,  josta ei ole aiemmin puhuttu. Egyptissä naisia ahdisteltiin ja raiskattiin vallankumouksen aikana mielenosoituksissa Tahririn aukiolla.

Arabian kielen ja kulttuurin tutkija Sampsa Peltosen mukaan arabimiehet saattavat ahdistella vieraita naisia, mutta samalla kieltää sisariaan käymästä ulkona.

Pohjoismaissa seksuaaliseen ahdisteluun suhtaudutaan hyvin tuomitsevasti.

Lähteet Yle, HS

Yksi kommentti artikkeliin ”Naisia ahdisteltiin Saksassa”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)