Münchenin turvallisuuskokous kokosi maailman päättäjiä

Teksti: Leealaura Leskelä
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 20.02.2017

Saksaan Müncheniin kokoontui viikonloppuna joukko maailman johtavia poliitikkoja kansainväliseen turvallisuuskokoukseen.

Kokoukseen otti osaa muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence. Myös Suomen presidentti Sauli Niinistö oli paikalla.

Tänä vuonna kokouksessa keskusteltiin paljon USA:n turvallisuuspolitiikasta ja USA:n suhteesta sotilasliittolaisiinsa eli Euroopan Nato-maihin.

Monia Euroopan maita huolestuttaa, millaista politiikkaa USA:n uusi presidentti Donald Trump aikoo tehdä. Trump on sanonut, että USA ei jatkossa osallistu Euroopan Nato-maiden puolustukseen yhtä paljon kuin ennen. Hän vaatii, että Nato-maat käyttävät enemmän rahaa aseisiin ja puolustukseen.

Varapresidentti Pence rauhoitteli kokouksessa Euroopan Nato-maita. Hän sanoi, että sotilasliitto Nato on USA:lle edelleen hyvin tärkeä. Hän kuitenkin muistutti, että Euroopan on kannettava enemmän vastuuta omasta turvallisuudestaan.

Kokouksessa keskusteltiin myös muista aiheista, esimerkiksi Syyrian sodasta ja ilmastonmuutoksesta. Monet arvelivat kokouksen jälkeen, että jatkossa Saksan rooli korostuu Euroopan johtavana maana.

Lähteet: Yle, HS

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)