Koronaviruksen omikron-muunnos leviää nopeasti

Teksti: Petri Kiuttu, lähteet STT, Yle
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 18.01.2022

Koronaviruksen omikron-muunnos leviää nyt nopeasti Euroopassa. Suomessa todettiin tämän viikon maanantaina yli 22 000 tartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos eli THL kertoo, että koronatartuntoja todetaan nyt enemmän kuin koskaan ennen. Tämä johtuu siitä, että koronaviruksen omikron-muunnos on erittäin tarttuva. Tutkijoiden mukaan omikron-muunnos ei ehkä ole yhtä vaarallinen kuin aiemmat koronan virusmuunnokset.

Maailman terveysjärjestö WHO kertoi viime viikolla, että jopa yli puolet Euroopan asukkkaista sairastuu koronatautiin tammikuussa ja helmikuussa. WHO:n Euroopan johtaja Hans Kluge sanoo, että Euroopassa on löydetty tammikuussa yli 10 miljoonaa tartuntaa. Klugen mukaan koronaviruksen omikron-muunnos leviää ja tarttuu erittäin herkästi.

Omikron-muunnos näkyy Suomessa työpaikoilla

Omikron näkyy myös monilla työpaikoilla. Työntekijöitä on nyt sairaana paljon tavallista enemmän. Moni ihminen on karanteenissa altistumisen takia. Monia juna- ja linja-autovuoroja on peruttu koronaviruksen takia. Myös postinjakelu on viivästynyt ja rakennustyömaita suljettu omikron-muunnoksen aiheuttamien tartintojen takia.

THL arvioi, että koronatartuntojen huippu on muutaman viikon päästä helmikuussa.

Suomessa on todettu koronapandemian aikana yli 300 000 tartuntaa. Yli 1700 suomalaista on kuollut koronan takia.

Linja-auto, peruutukset, omikron
Monia linja-autojen vuoroja on peruttu, koska kuljettajat ovat sairaana tai karanteenissa. Kuva Helsingin Rautatientorilta.

 

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)