Kapkaupungista loppuu juomavesi

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 07.02.2018

Etelä-Afrikan pääkaupunki Kapkaupunki on maailman ensimmäinen miljoonakaupunki, josta uhkaa loppua vesi. Asiantuntijoiden mukaan vesi loppuu Kapkaupungin alueella toukokuun alussa.

Kapkaupungin viranomaiset ovat kehottaneet asukkaita käyttämään vettä säästeliäästi. Viranomaisten mukaan yksittäinen asukas ei saa käyttää yli 50 litraa vettä vuorokaudessa. Autojen peseminen ja uima-altaiden täyttäminen on toistaiseksi kokonaan kielletty. Suihkussa käyminen saa kestää enintään 90 sekuntia, ja wc-pöntön huuhteluun kehotetaan käyttämään suihkussa käytettyä vettä.

Kapkaupungin vesikriisi johtuu siitä, että kaupungissa on satanut hyvin vähän jo kolmen vuoden ajan. Kapkaupungin vesijärjestelmää ei ole suunniteltu kestämään näin kuivaa aikaa. Etelä-Afrikan pääkaupungin asukasluku on myös kasvanut koko ajan, ja asukkaat kuluttavat koko ajan enemmän vettä. Vesipulan suurin syy on kuitenkin ilmastonmuutos.

Kapkaupungissa on neljä miljoonaa asukasta.

Lähde Apu

Yksi kommentti artikkeliin ”Kapkaupungista loppuu juomavesi”

  1. Hirveä!

    Mutta on hyvää, että puhutaan ongelmasta. Ehkä johtonhenkilöt muissa maissa aloittaa miettiä vesipulasta, koska nyt onglema tulla ajankohtaiseksi.

    Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)