Intian pääkaupunki Delhi peittyi saastepilveen

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 06.11.2019

Intian pääkaupunki Delhi peittyi viime sunnuntaina savusumuun. Ilma oli raskas ja täynnä myrkyllistä savusumua. Näkyvyys oli paikoin erittäin huono.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mittausten mukaan Delhin ilmanlaatu on kymmeniä kertoja huonompi kuin ihmisen terveydelle on turvallista.

Delhiin julistettiin viime viikon lopulla terveydellinen hätätila. Ilmanlaatu on vaarallisen huono. Kouluja on suljettu ja viranomaiset jakavat asukkaille hengityssuojia. Useita lentoja ohjattiin Intian muille lentokentille, koska Delhin kansainvälisellä lentokentällä oli niin huono näkyvys.

Delhissä asuu ainakin 22 miljoonaa ihmistä. Vuoden 2018 mittausten mukaan maailman 30 saastuneimmasta kaupungista peräti 22 sijaitsi Intiassa.

Delhin vaaralliset ilmansaasteet johtuvat teollisuuden päästöistä, miljoonista ajoneuvoista ja lukuisista valtavista työmaista.

Delhin pääministeri Arvind Kejriwal kirjoitti viestipalvelu Twitterissä sunnuntaina, että kaupungin saasteet ovat nousseet sietämättömiksi. Suomen Delhin suurlähetystön asiainhoitaja Erik af Hällströmin mukaan ilman likaisuuden voi maistaa.

Lähteet STT, Yle

Ilmansaasteilta suojaavia kasvonaamareita käyttäneet mielenosoittajat vaativat Intian hallitukselta tehokkaampia toimia. Kuva on otettu Intian pääkaupungissa Delhissä sunnuntaina 3. marraskuuta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Intian pääkaupunki Delhi peittyi saastepilveen”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)