Britanniassa jälleen raaka terroriteko

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 05.06.2017

Britannian pääkaupungissa Lontoossa tehtiin terrori-isku myöhään lauantai-iltana. Islamistit eli väkivaltaisen islamin kannattajat surmasivat seitsemän ihmistä ja haavoittivat ainakin viittäkymmentä. Terroriteko oli kolmas Britanniassa kahden kuukauden sisällä.

Ääri-islamilaiset terroristit iskivät Lontoon keskustassa myöhään lauantai-iltana. Kolme miestä ajoi ihmisjoukkoon autolla Tower Bridge -sillalla. Tämän jälkeen he kävivät ihmisten kimppuun veitsillä läheisellä Borough Marketin alueella. Poliisi surmasi iskun tekijät ampumalla.

Terrori-isku oli jo kolmas Britanniassa kahden kuukauden sisällä. Maaliskuussa islamistiterroristi ajoi auton väkijoukkoon Wetsminsterin sillalla Lontoossa. Toukokuussa islamistinen itsemurhapommittaja iski popkonserttiin Manchesterissa.

Britannian pääministeri Theresa May sanoo, että Britanniassa on suvaittu ääriajattelua liikaa. Britanniassa on kuollut terrori-iskuissa kahden viimeisen kuukauden aikana 34 ihmistä, loukkaantuneita on satoja. Mayn mukaan asiat eivät voi enää jatkua näin. May vaatii kansainvälistä yhteistyötä ja tiukkaa linjaa terrorismiin. Hän haluaa myös tehokkaampia keinoja tutkia internetiä, jossa terroristit tekevät suunnitelmiaan. Terrorismin tutkijoiden mukaan terrori-iskut tulevat yleistymään lähitulevaisuudessa.

Britanniassa järjestetään parlamenttivaalit alkuperäisen suunnitelman mukaan tämän viikon torstaina.

Ääri-islamilaiset terroristit ovat tehneet Euroopassa useita vakavia terroritekoja viime vuosina. Terroristit iskivät Pariisissa tammikuussa ja joulukuussa 2015, Brysselissä maaliskuussa 2016, Nizzassa heinäkuussa 2016, Berliinissä joulukuussa 2016, Tukholmassa huhtikuussa 2017 ja Pietarissa huhtikuussa 2017.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)