Bidenin aika alkoi

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 26.01.2021

Yhdysvaltojen uusi presidentti Joe Biden aloitti työt heti, kun hän astui presidentin virkaan. Joe Biden vannoi virkavalan keskiviikkona 20. tammikuuta. Hän on Yhdysvaltojen 46. presidentti.

Joe Biden allekirjoitti ensimmäiset määräyket heti sen jälkeen, kun virallinen osuus tilaisuudesta oli ohi. Biden sanoo, että hän haluaa yhdistää amerikkalaiset ja tehdä Yhdysvalloista jälleen yhtenäisen kansakunnan.

Joe Biden lupaa, että Yhdysvallat on jälleen luotettava kumppani muille maailman maille.

Yhdysvallat liittyy takaisin kansainvälisiin sopimuksiin

Joe Biden liitti Yhdysvallat takaisin moniin sopimuksiin, joista Yhdysvallat oli eronnut Donald Trumpin johdolla. Yhdysvallat on taas mukana Pariisin ilmastosopimuksessa ja Maailman terveysjärjestössä WHO:ssa. USA:n ja Meksikon välisen rajamuurin rakentaminen on keskeytetty.

Biden lopetti myös matkustuskiellot, jotka estivät monien muslimaiden asukkaiden matkat Yhdysvaltoihin.

– Teemme myös jatkossa rohkeita päätöksiä, Biden lupasi.

Vanhin presidentti

Joe Biden on Yhdysvaltojen historian vanhin presidentti. Hän on 78-vuotias. Biden on toiminut aiemmin senaattorina ja Barack Obaman varapresidenttinä vuosina 2009–2017.

Bidenin varapresidentti on Kamala Harris. Hän on ensimmäinen naispuolinen varapresidentti Yhdysvalloissa. Harris on 56-vuotias.

Lähteet STT, Yle

2 kommenttia artikkeliin ”Bidenin aika alkoi”

  1. noin politiikka amerikassa….
    mä ajatelen miten eri massa mitä tapahtui koska minun massa on sama systemi amerikassa sitten haluan kuka presidenti on amerikassa ja minun massa on läheinen presidentti koska filiffinet ja amerikassa on sulje toisiaan massa.joskus minun massa korruptio politiika .mutta nyt ei ole korruptio …hyvä johtajuutaa tasavertainen hallinta…

    Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)