Pertti Kurikan Nimipäivät edustaa Suomea Euroviisuissa

Teksti: Leealaura Leskelä
Kuva: Yle
Uutinen julkaistu: 02.03.2015

Viikonloppuna käytiin Euroviisujen Suomen finaali. Sen voitti punk-yhtye PKN eli Pertti Kurikan Nimipäivät.

Suomen finaalin voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa toukokuussa. PKN:n jäsenet ovat Kari Aalto (laulu), Pertti Kurikka (kitara), Sami Helle (basso) ja Toni Välitalo (rummut). Kaikki bändin jäsenet ovat kehitysvammaisia.

PKN:n voitto on monella tavalla historiallinen tapahtuma. Koskaan aikaisemmin Euroviisuissa ei ole esiintynyt yhtyesttä, jonka kaikki jäsenet ovat kehitysvammaisia. Lisäksi tämä on ensimmäinen kerta, kun Euroviisuissa lavalle nousee punkbändi. Viisufinaalissa PKN sai ylivoimaisesti eniten ääniä suomalaisilta.

PKN on herättänyt huomiota myös ulkomailla. Kansainvälinen huomio ei ole aivan uutta PKN:lle. Muutama vuosi sitten yhtyeestä tehtiin dokumenttielokuva Kovasikajuttu. Elokuva voitti monia kotimaisia ja ulkomaisia palkintoja. PKN on myös keikkaillut Suomessa ja ulkomailla ahkerasti.

PKN:n kilpailukappale on nimeltään Aina mun pitää. Se kertoo siitä asioista, joita on pakko tehdä, kuten siivoamisesta ja peseytymisestä.

4 kommenttia artikkeliin ”Pertti Kurikan Nimipäivät edustaa Suomea Euroviisuissa”

  1. laulu oli hyvin keksitty ja hyvät sanat rumpali soitti hyvin rumpuja 😀 mutta sanoista ei oikeen saanut selvää, sanat olivat totta 😀 pää heilu hienosti pääsette ihan hyvin semifinaaliin good job…………………….!………………………. 😀

    Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)