Kohudokumentti presidentin kampanjasta

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Helsinki-filmi/Tuukka Temonen
Uutinen julkaistu: 25.03.2014

Tuukka Temosen dokumenttielokuva Presidentintekijät aiheutti suuren kohun jo ennen teattereihin tuloa. Dokumentti eli tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo Kokoomuksen vuoden 2012 presidentinvaalien kampanjatyöstä.

Elokuva aiheutti julkisen kohun, kun ohjaaja Tuukka Temonen ja vaalikampanjan päällikkö, Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen riitautuivat siitä, kuka saa päättää elokuvan sisällöstä. Tujunen on sitä mieltä, että elokuvan piti kertoa presidenttiehdokas Sauli Niinistöstä eikä kampanjan työntekijöistä. Presidentintekijät kertoo mielenkiintoisen tarinan Niinistön vaalikampanjasta ja sen työntekijöistä. Elokuvassa nähdään paljon epätoivon ja lamaannuksen hetkiä. Kampanjaan osallistuvat vapaaehtoiset menettävät välillä malttinsa ja ovat kyllästyneitä Niinistön oikkuihin. Ehkä tämän näyttäminen vaivaa Kokoomusta. Niinistö on kuitenkin tunnettu jo aiemmin varsin omapäisenä ja itsenäisenä poliitikkona.

Elokuvassa nähdään Tujusen lisäksi esimerkiksi  markkinointivastaava Kirsi Piha, varainhankkija Hjallis Harkimo ja Niinistön puoliso Jenni Haukio. Niinistö itse esiintyy elokuvassa hyvin vähän.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kohudokumentti presidentin kampanjasta”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)