Klaus Mäkelä Chicagon orkesterin johtoon

Teksti: Maria Österlund, lähteet HBL, IS
Kuva: Lehtikuva / Lehtikuva / AFP/ Ludovic Marin
Uutinen julkaistu: 11.04.2024

Klaus Mäkelä on Chicagon sinfoniaorkesterin seuraava kapellimestari ja musiikillinen johtaja. Mäkelä on kaikkien aikojen nuorin kapellimestari, joka johtaa Chicagon orkesteria.

Klaus Mäkelä sanoo sanomalehti Hufvudstadsbladetin haastattelussa, että hän on kiitollinen ja onnekas.  Chicagon sinfoniaorkesteri on tunnettu ja erittäin arvostettu.

Klaus Mäkelä opiskeli Sibelius-Akatemiassa. Hän on nykyisin 28-vuotias. Mäkelä saavutti menestystä jo hyvin nuorena. Hän on  johtanut sinfoniaorkestereita Norjan Oslossa ja Ranskan Pariisissa.

Klaus Mäkelä aloittaa Chicagon sinfoniaorkesterin kapellimestarina vuonna 2027. Hän täyttää silloin 31 vuotta. Näin nuori kapellimestari ei ole koskaan aiemmin johtanut Chicagon orkesteria. Chicagon sinfoniaorkesteri on esiintynyt konserteissa 133 vuotta.

Ilta-Sanomien mukaan Chicago haluaa nuoren kapellimestarin, jotta konsertteihin tulee myös nuoria ihmisiä. Chicagon sinfoniaorkesteri on yksi Yhdysvaltojen rikkaimmista ja tunnetuimmista orkestereista. Koronavirus-pandemian jälkeen orkesteri on kuitenkin ollut rahallisissa vaikeuksissa.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)