Suomi ottaa käyttöön valmiuslait. Päätöksestä kertoivat oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (vasemmalla), valtiovarainministeri Katri Kulmuni ja pääministeri Sanna Marin.

Suomi ottaa käyttöön valmiuslait. Päätöksestä kertoivat oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (vasemmalla), valtiovarainministeri Katri Kulmuni ja pääministeri Sanna Marin.

Uusia keinoja koronan hidastamiseen

Hallitus kertoi maanantaina uusista keinoista, jotka hidastavat koronviruksen leviämistä. Koulut keskeyttävät lähiopetuksen. Yli 70-vuotiaita kehotetaan välttämään suoraa kontaktia muihin ihmisiin. Hallitus ottaa käyttöön valmiuslait, joiden avulla hallitus saa enemmän valtaa kuin normaaleissa oloissa.

Ensi keskiviikosta lähtien Suomea hallitaan tavalla, jota ei ole koskaan ennen tehty. Hallitus ottaa käyttöön valmiuslain. Valmiuslaki voidaan ottaa käyttöön, jos suomalaisia uhkaa esimerkiksi tartuntatauti. Nyt hallitus ja muut puolueet ajattelevat, että koronavirus on sellainen uhka.

Valmiuslaki antaa hallitukselle esimerkiksi vallan sulkea koulut. Ja niin hallitus tekeekin. Keskiviikosta lähtien oppilaat saavat vain etäopetusta. Päiväkodit pidetään toistaiseksi auki.

Lista hallituksen uusista keinoista on pitkä. Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien palveluasunnoissa kielletään. Museot, teatterit, kirjastot ja harrastustilat suljetaan.

Hallitus päätti, että julkisesti saa kokoontua korkeintaan 10 henkilön ryhmissä

Suomen rajat suljetaan pian.

Myös presidentti Sauli Niinistö vetosi suomalaisiin.

– Me tarvitsemme toisiamme.

Niinistön mielestä on tärkeää tukea heitä, joiden työ on asiakkaiden palvelu. Heitä ovat esimerkiksi terveydenhuollon ja kauppojen henkilökunnat.

Lähteet STT, Yle, Helsingin Sanomat

Mitä mieltä olit jutusta?


6 kommenttia uutiseen “Uusia keinoja koronan hidastamiseen”

 1. Aisha Moghir

  Tämä päätös oli hyvä, ja se oli loistava idea maan ja kansalaisten turvallisuudelle: Herrani suojaa maan presidenttiä ja toivotan teille terveyttä ja hyvinvointia kaikille.

 2. Ahmad shaker

  Yli 70- vuotiaita kehotetaan välttämään
  joiden avulla hallitus saa enemmän valtaa kuin normaaleissa oloissa

 3. Hooman Khezri

  Olen iloinen siitä, että Suomen hallitus on ryhtynyt toimiin nopeasti

 4. Emilia

  Tämä oli jarkytava

 5. Nisreen ALkhatib

  Päätöksestä kertoivat oikeusministeri

 6. Sarande -Sara

  Hallitus sanoi että ensi keskiviikosta Suomen hallitan tavalla jota ei ole ennen Suomessa.
  Jos sinä olet 70-vuotta täytty että et menne uloka ja et voit puhu ihmiset kanssa , koska on vaarallista ja nyt on vaarallista koska on korona virus ja mme taymme istu kotona .