Sillitorttu on hieno kesäruoka

Teksti: Finlands svenska Marthaförbund
Kuva: Finlands svenska Marthaförbund
Uutinen julkaistu: 23.05.2023

6 annosta

Tarvitset:

200 grammaa saaristolaisleipää tai ruisleipää
75 grammaa sulatettua voita
¾ desilitraa rypsiöljyä tai oliiviöljyä
300 grammaa matjessillifileitä
1 pieni punasipuli
1 purkki rahkaa (250 grammaa)
1 purkki kermaviiliä (200 grammaa)
ripaus jauhettua mustapippuria
½ desilitraa ruohosipulia
½ desilitraa tilliä

Tee näin:

• Murenna leipä. Voit käyttää monitoimikonetta tai sauvasekoitinta tai murustella leivän käsillä.

• Sulata voi. Sekoita sulatettu voi ja ruokaöljy leivän joukkoon huolellisesti. Painele sekoitus pyöreän irtopohjavuoan pohjalle.

• Paloittele silli. Kuori ja pilko punasipuli. Pilko ruohosipuli ja tilli. Jätä vähän ruohosipulia ja tilliä koristeluun.

• Sekoita yhteen silli, sipuli, rahka, kermaviili, ruohosipuli, tilli ja pippuri. Kaada ne sitten vuokaan leipäpohjan päälle. Laita torttu jääkaappiin 3–4 tunniksi.

• Ota torttu pois vuoasta jäähtymisen jälkeen. Koristele ruohosipulilla ja tillillä.

• Tarjoile torttu uusien perunoiden, näkkileivän, tuoreen salaatin ja juuston kanssa.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)