Kesäinen mansikkaherkku

Teksti: Marthaförbundet
Kuva: Marthaförbundet / Karin Lindroos
Uutinen julkaistu: 02.08.2024

Kesällä syödään paljon mansikoita. Elokuussa mansikoiden paras aika eli sesonki alkaa olla ohi. Mansikoita saa kuitenkin edelleen kaupoista.

Tässä on resepti, joka sopii välipalaksi tai jälkiruoaksi.

Tarvitset (4 annosta):

• ¾ desilitraa (vajaa desilitra) mannasuurimoita.
• 5 desilitraa maitoa
• hieman suolaa (noin 1/3 tl)
• 1 desilitra kermavaahtoa
• 1 ruokalusikallinen sokeria
• mansikoita

Tee seuraavasti:

1. Kaada maito paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta maito. Sekoita, kunnes maito kiehuu.
2. Lisää mannasuurimot maitoon vähän kerrallaan. Vatkaa.
3. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita vanukasta. Mausta suolalla.
4. Kaada vanukas kulhoon ja anna jäähtyä. Laita jäähtynyt puuro jääkaappiin viilenemään.
5. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
6. Sekoita kermavaahto kylmään puuroon.
7. Tarjoile valmis vanukas viipaloitujen mansikoiden kanssa.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)