Kauniita ja hauskoja selkokirjoja

Teksti: Mohor Banerjee
Kuva: Kaisa Kaatra
Uutinen julkaistu: 23.10.2019

Mohor Banerjee on suomen kielen opiskelija. Hän on kotoisin Intiasta. Tässä jutussa Mohor arvostelee neljä selkokielistä kirjaa.

Kun saavuin Suomeen, aloin opiskella suomen kieltä. Aluksi en ymmärtänyt mitään! Ajattelin, että miten ihmeessä voin oppia kieltä, joka kuulostaa ja näyttää näin pelottavalta!

Aloin oppia suomen kieltä vähitellen, koska minulla oli erittäin hyvä opettaja. Myös selkokieli auttoi minua oppimaan suomea. Opiskeluaikana luin selkokielisiä kirjoja ja uutisia joka päivä. Nyt esittelen neljä selkokirjaa, joista nautin erityisen paljon.

Lyhyitä tarinoita

Tuija Hannulan Toppatakin alla on sydän on kokoelma lyhyitä tarinoita, joissa kerrotaan Suomen arjesta, suomalaisista ja maahanmuuttajien kokemuksista. Kirja on ihana ja hyödyllinen kaikille, jotka opiskelevat suomea toisena kielenä.

Tuija Takalan Hyvä päivä -kirjassa on kauniisti kirjoitettuja lyhyitä tarinoita tavallisista ihmisistä. Kirjassa kerrotaan tavallisten ihmisten arkielämästä ja kokemuksista. Tarinat herättävät paljon tunteita. Kirja sopii nuorille, aikuisille ja suomen kielen opiskelijoille.

Rakkautta ja hauskaa lukemista

Veera Niemisen Avioliittotesti on aikuisten rakkaustarina. Kun itäsuomalainen nuori nainen Aino tapaa Jussin, hän rakastuu Jussiin ensisilmäyksellä. Jussi on länsisuomalainen maatilan nuori isäntä. Rakkaus ei kuitenkaan ole helppoa, vaan etenkin naisen täytyy tehdä uhrauksia. Tarina kertoo siitä, miten Aino onnistuu säilyttämään rakkautensa Jussiin ja pitämään suhteen vahvana, vaikka suhteessa on myös haasteita.

Jasu Rinneojan Kaunon nuoruusvuodet on hauska tarina kiltistä miehestä, jolla on mielenkiintoinen lapsuus ja nuoruus. Rinneojan kirja innostaa lukijoita olemaan ystävällisiä ja myötätuntoisia. Kirja on tarkoitettu lapsille ja nuorille, mutta kaikenikäiset voivat lukea sen.

Hienoja lukuhetkiä

Nämä ihanat selkokirjat ovat tuoneet minulle hienoja lukuhetkiä. Tajusin kirjojen avulla, kuinka kaunis ja rikas suomen kieli on. Haluan kiittää kaikkia selkokielen kehittäjiä, tutkijoita ja selkokirjailijoita, jotka ovat antaneet minulle ja tuhansille muille selkokielen käyttäjille mahdollisuuden nauttia suomen kielen kauneudesta.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)