Fantasiaa ja muita uusia selkokirjoja

Teksti: Ari Sainio
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 04.11.2014

Selkokirjojen ystäville on tänä syksynä ilmestynyt runsaasti uusia kirjoja.

Uutuuksien joukossa on sekä tietokirjoja että kaunokirjoja, ja kirjoja on julkaistu kaikenikäisille. Eri kustantajien selkokirjoja voi ostaa Selkokeskuksen verkkokaupasta: papunet.net/selkokirjat

Sähköiset kirjat

Useimmat selkokirjat on painettu perinteisesti paperille, mutta selkokirjoja on myös verkkokirjoina tai sähköisinä e-kirjoina. Sähköisiä kirjoja voi lukea tietokoneella, taulutietokoneella tai lukulaitteella.

Toisessa maailmassa

Selkokirjoihin on tullut aivan uusi kirjallisuuden laji, fantasia. Fantasia tarkoittaa mielikuvitusta. Fantasiakirjan tapahtumapaikka on usein mielikuvitusmaailma.

Fantasiakirjassa voi olla ihmisiä, mutta myös monenlaisia olioita, joita ei ole todellisuudessa olemassa. Satu Leiskon selkokirjassa Unohtunut maa on monia fantasiakirjan tunnusmerkkejä.

Tästä alkaa lukuharrastus

Pitkän aikaa nuorille ja aikuisille on kaivattu selkokirjoja, joita voisi lukea, kun lukutaito on vasta kehittymässä. Ari Sainion Säpinät-kirjasarjassa on lyhyitä tekstejä ja kuvia, joiden avulla tottumaton lukija voi aloittaa uuden harrastuksen, lukemisen.

Säpinät-sarja kertoo kahdesta nuoresta, Manusta ja Sannasta, jotka asuvat samassa talossa. Manun ja Sannan elämän sattumuksia kuvataan seitsemässä pienessä kirjassa, jotka on koottu samaan pahvikansioon.

Hyvää ruokaa helposti

Television ruokaohjelmat ovat lisänneet nuorten kiinnostusta kotitalouteen ja kokin ammattiin. Ruuanlaittotaito ei kuitenkaan tule itsestään, vaan sitä voi opetella.

Niina Mälkiän keittokirja Gurmee helppo nakki opettaa perusasioita ruoka-aineista ja ruuanlaitosta.

Kirjassa on ohjeet kuuden aterian valmistamiseen. Jokaiseen ateriaan kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.

 

Tekstit

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)