Presidentti Sauli Niinistö iloitsi vaalivoitostaan yhdessä Taru Tujusen (vasemmalla) ja Jenni Haukion kanssa.

Presidentti Sauli Niinistö iloitsi vaalivoitostaan yhdessä Taru Tujusen (vasemmalla) ja Jenni Haukion kanssa.

Kohudokumentti presidentin kampanjasta

Tuukka Temosen dokumenttielokuva Presidentintekijät aiheutti suuren kohun jo ennen teattereihin tuloa. Dokumentti eli tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo Kokoomuksen vuoden 2012 presidentinvaalien kampanjatyöstä.

Elokuva aiheutti julkisen kohun, kun ohjaaja Tuukka Temonen ja vaalikampanjan päällikkö, Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen riitautuivat siitä, kuka saa päättää elokuvan sisällöstä. Tujunen on sitä mieltä, että elokuvan piti kertoa presidenttiehdokas Sauli Niinistöstä eikä kampanjan työntekijöistä. Presidentintekijät kertoo mielenkiintoisen tarinan Niinistön vaalikampanjasta ja sen työntekijöistä. Elokuvassa nähdään paljon epätoivon ja lamaannuksen hetkiä. Kampanjaan osallistuvat vapaaehtoiset menettävät välillä malttinsa ja ovat kyllästyneitä Niinistön oikkuihin. Ehkä tämän näyttäminen vaivaa Kokoomusta. Niinistö on kuitenkin tunnettu jo aiemmin varsin omapäisenä ja itsenäisenä poliitikkona.

Elokuvassa nähdään Tujusen lisäksi esimerkiksi  markkinointivastaava Kirsi Piha, varainhankkija Hjallis Harkimo ja Niinistön puoliso Jenni Haukio. Niinistö itse esiintyy elokuvassa hyvin vähän.

Mitä mieltä olit jutusta?


Yksi kommentti uutiseen “Kohudokumentti presidentin kampanjasta”

  1. samar dawoud

    Hyvä presedentti!!