Presidentti Petro Porošenko kuvattiin yhdessä Ukrainan armeijan joukkojen kanssa Chernihivissä 28. marraskuuta. Kuva on Ukrainan presidentin kanslian virallinen julkaisu.

Venäjän ja Ukrainan kiista jatkuu

Presidentti Petro Porošenko julisti Ukrainaan poikkeustilan marraskuun lopussa. Porošenko pyysi Nato-maita lähettämään apuvoimia. Saksan liittokansleri Angela Merkel vastasi Porošenkolle, että Venäjän ja Ukrainan välinen kiista täytyy ratkaista rauhanomaisesti.

Venäjän ja Ukrainan välit kärjistyivät viikko sitten sunnuntaina, kun Venäjä valtasi kolme Ukrainan laivaa Kertšinsalmessa. Kertšinsalmi yhdistää Asovanmeren ja Mustanmeren Krimin niemimaan lähellä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin väittää, että sillä oli oikeus vallata Ukrainan laivat. Muiden maiden mielestä Venäjän valtaus oli laiton. Putinin mukaan Ukrainan alukset olivat tulleet liian lähelle Venäjän aluetta ilman lupaa.

Ukrainan presidentti Petro Porošenko sanoo, että Putin kieltäytyy keskusteluista. Porošenko vaatii, etti Venäjä vetää armeijansa Krimin niemimaalta, palauttaa Ukrainan alukset ja vapauttaa niiden miehistön.

Vladimir Putinin mukaan Venäjä ei palauta aluksia eikä vapauta niiden miehistöä. Putin puhui kiistasta rikkaiden maiden G20-kokouksessa Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa. Putinin mukaan kiista ei ratkea Ukrainan nykyisen johdon aikana.

Itä-Ukrainan sota alkoi vuonna 2014. Vastakkain ovat Ukraina ja Venäjän tukemat kapinalliset.

Lähde HS

Mitä mieltä olit jutusta?


Yksi kommentti uutiseen “Venäjän ja Ukrainan kiista jatkuu”

  1. hilkku

    oli aivan mielenkiintoinen uutinen.