Republikaanien Mitt Romney (vasemmalla) ja demokraattien Barack Obama kohtasivat viime viikolla väittelytilaisuudessa Denverissä Coloradossa.

Republikaanien Mitt Romney (vasemmalla) ja demokraattien Barack Obama kohtasivat viime viikolla väittelytilaisuudessa Denverissä Coloradossa.

Obama vaalien suosikki – mutta vain niukasti

Romney on saavuttanut Obaman etumatkaa. Vaalikamppilu kiristyy.

Yhdysvaltojen presidentti, demokraattipuolueen Barack Obama on suosikki jatkokaudelle. Obama johtaa mielipidemittauksissa vastustajaansa, republikaanipuolueen Mitt Romneyta vain parilla prosentilla. Obama ja Romney kohtasivat ensimmäisessä julkisessa tv-väittelyssä viime torstaina 4.10. Yhdysvalloissa televisiossa esitettävät vaaliväittelyt ovat erittäin tärkeitä ehdokkaille, koska ne esitetään kaikilla suurilla tv-kanavilla. Vaaliväittelyitä seuraavat jopa sadat miljoonat ihmiset, joista monet tekevät äänestys- päätöksensä niitten perusteella. Useimpien mielestä Romney oli paljon Obamaa vakuuttavampi ensimmäisessä väittelyssä.

Romney on presidentin haastaja, joten hänen tyyliinsä kuuluu hyökkäävyys. Obama pyrkii olemaan rauhallinen ja uskottava, jotta hän antaisi itsestään vakaan ja varman kuvan yhden maailman merkittävimmän valtion johtajana. Ensimmäisessä väittelyssä ehdokkaat keskustelivat rauhalliseen sävyyn talous- tilanteesta ja terveydenhuollon uudistamisesta. Sisäpolitiikka on aina Yhdysvaltojen presidentinvaalien ykkösasia. Ulkopolitiikka ei ole vaalien keskipisteessä.

Obama ja Romney kohtaavat seuraavan kerran tv-väittelyssä tiistaina 16. lokakuuta.

Yhdysvaltojen presidentti valitaan 6. marraskuuta.

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.