Opiskelu ja työ vaativat nykyisin usean asian tekemistä yhtä aikaa. Se rasittaa aivoja. Älylaitteiden jatkuva käyttö kuormittaa aivoja.
Vastapainoksi aivot kaipaavat lepoa. Sitä antavat tutkitusti liikunta ja muut kivat harrastukset. Myös musiikki tekee hyvää aivoille.
Haastattelin kaksi vuotta sitten Teksasin Austinissa yhdysvaltalaista neurotieteilijää ja professoria Nina Krausia. Hän on tutkinut aivojen ja musiikin yhteyttä kohta 20 vuoden ajan. Lääkäri Nina Kraus kertoi, että kaikenlainen musiikki on hyväksi ihmisen aivoille. Musiikki notkeuttaa ja parantaa aivojen toimintaa. Sillä ei ole väliä, kuunteleeko klassista musiikkia vai heavya. Musiikki hellii aivoja.
Mielimusiikki soimaan ja aivoja hellimään!
Mukavaa kevättalvea!
Olen täysin samaa mieltä tekstin kirjoittajan kanssa. Musiikki keksittiin kauan sitten, ja siitä lähtien se on kulkenut ihmisen rinnalla elämässä.
kirjoituksessa puhuttiin asiaa ,mutta käykääpä hevi konsertissa jossa desibelit nostaa korvia huumaavan metelin äärirajoilleen,voi poijat kyllä luonto äiti kiittää jo jaksaisitte mennä luontoon kuuntelemaan linnun laulua ja viserrystä.
mikään ei voita luonto äidin ääniä,
kyllä siellä keho ja mieli rauhoittuu.
En ole edes tietänyt aikasemmin että musiikki auttaa aivoja
Rakastan musiikin kuuntelua melkein joka päivä, mutta lukemisen jälkeen sain tietää uuden täyteaineen.
Kiitos paljon!
Minun meilestäni musiiki on tarkea ihmeselle koska jos kuunelet musiikia tunttu hyvältä ja rauhoita aivoja ja minä kuntelen melkin joka päivä rauhallinen ja iloisia muusikia .