Suomalainen Joulupukki on kantasuomalaisille tuttu hahmo. Maahanmuuttajat eivät sen sijaan aina tunne Joulupukkia.

Joulupukki on turvapaikanhakijoille ihmetyksen aihe

Turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat eivät välttämättä ole kuulleet aiemmin sanaa joulu. Monille maahanmuuttajille joulu ja sen tutut perinteet ovat aivan uusia asioita.

Joulukuusi voi olla ihmetyksen aihe lapselle, joka ei tiedä mitään joulusta. Suomalaiseen joulunviettoon liittyvät olennaisesti myös Joulupukki, joulukirkko, jouluruuat ja yhdessäolo.

Esimerkiksi Afganistanissa joulua ei vietetä lainkaan. Siksi vastaanottokeskuksissa tuvapaikanhakijoille kerrotaan suomalaisesta joulunvietosta ja siihen liittyvistä perinteistä. Keskuksissa vietetään myös tunnuksettomia joulujuhlia, jotka eivät ole sidottuja kristilliseen perinteeseen. Tunnuksettomasta joulujuhlasta on riisuttu pois kaikki uskonnolliset elementit. SPR:n mukaan useimmat turvapaikanhakijat kuitenkin hyväksyvät sen, että on olemassa uskonnollisia juhlia.

SPR:n mukaan turvapaikanhakijoille kerrotaan, että joulu on nimenomaan yhdessäolon juhla. Tärkeintä joulun vietossa ovat läheiset ja rauhoittuminen.

Lasten lisäksi myös aikuisia turvapaikanhakijoita ihmetyttävät kuusen lisäksi myös sellaiset asiat kuin glögi, joulupuuro, joulutortut ja piparit.

Mitä mieltä olit jutusta?


Yksi kommentti uutiseen “Joulupukki on turvapaikanhakijoille ihmetyksen aihe”

  1. Loren E

    *Siksi vastaanottokeskuksissa tuRvapaikanhakijoille kerrotaan suomalaisesta joulunvietosta ja siihen liittyvistä perinteistä.