Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (vasemmalla) ja pääministeri Jyrki Katainen ovat olleet välillä erimielisiä hallituksen toimien riittävyydestä. Kaikki eivät usko laajapohjaisen hallituksen työkykyyn.

Hallituksella edessä kova kevät

Pääministeri Jyrki Katainen varoittaa kansalaisia kovista toimista kevään aikana. Hallitus joutuu tekemään kipeitä päätöksiä.

Katainen sanoi sunnuntaina Ylen Radio Suomessa, että tulevat veronkorotukset ja leikkaukset ovat kovia. Pääministerin mukaan hallitus päättää kolmen miljardin euron lisäsäästöistä kevään aikana. Ne joudutaan tekemään, jotta valtion velkaantuminen pysähtyisi.

Kataisen hallituksen ja kokoomuksen puoluetoveri Jan Vapaavuori arvosteli Helsingin Sanomien haastattelussa hallitusta kyvyttömyydestä tehdä päätöksiä. Elinkeinoministeri sanoi, että kuuden puolueen hallitus on aivan liian laaja, jotta se kykenisi tekemään tehokkaita päätöksiä. Vapaavuoren mielestä hallitus tekee liian vähän ja liian myöhään.

Pääministeri ymmärtää Vapaavuoren kannan. Hänen mukaansa elinkeinoministerin tuleekin puolustaa yrityksiä ja elinkeinoelämää. Katainen sanoo, että hallitus pystyy päätöksiin.

Ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin mielestä hallitus on edelleen hyvä joukkue. Kuntaministeri Henna Virkkunen puolestaan myöntää päätöksenteon vaikeuden hallituksessa.

Presidentti Sauli Niinistö kehotti Ylen haastattelussa viikonloppuna hallitusta tekemään merkittäviä talousuudistuksia.

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.