Täydellinen päivä mökillä

Teksti: Ella Airaksinen
Kuva: Ella Airaksinen
Uutinen julkaistu: 28.07.2020

Sauna, järvi ja grilli omassa rauhassa. Niistä on tehty täydellinen kesäpäivä. Ei ole ihme, että monet suomalaiset rakastavat mökkeilyä eli mökillä oleilua.

Suomalaiset odottavat kesälomaa koko pitkän talven. Kun loma viimein alkaa, monet lähtevät mökille maaseudulle tai metsään. Mökillä he voivat nauttia luonnosta ja unohtaa kaupungin kiireisen elämän.

Mökkeilyä omassa rauhassa

Monet suomalaiset omistavat mökin, jossa he viettävät aikaa kesällä. Mökillä saa olla omassa rauhassa. Mökkeilijä voi ihailla maisemia ja kuunnella aaltojen ääntä. Jos on kuuma kesäpäivä, hän voi hypätä järveen uimaan.

Ruoan mökkeilijä valmistaa grillissä tai kalastaa järvestä. Illalla hän lämmittää saunan ja avaa kylmän juoman. Pieni sade tai tuuli ei haittaa, koska mökkeilijä voi istua saunassa lämpimässä.

Maisema, jossa järvi ja vastaranta
Mökki on usein järven, meren tai joen rannalla. Illalla tyyni järvi näyttää upealta, kun maisema heijastuu siitä.

Loma mökillä vai kaupungissa?

On myös suomalaisia, jotka haluavat olla kesällä kaupungissa. Heidän mielestään mökillä joutuu tekemään paljon työtä. Mökillä täytyy esimerkiksi pilkkoa polttopuita, leikata nurmikkoa ja kantaa vettä. Monessa mökissä ei ole sähköjä tai juomakelpoista vettä, joten elämä mökillä on vaikeampaa kuin kaupungissa. Myös hyttyset häiritsevät lomailijoita Suomen valoisissa kesäilloissa.

Tykkäätkö sinä mökkeilystä vai oletko mieluummin kaupungissa?

Mies soutaa veneellä
Mökki on usein eri kaupungissa kuin oma vakituinen koti. Tilastokeskuksen mukaan mökkimatkan keskipituus on alle sata kilometriä. Joskus mökki on saaressa, ja sinne täytyy mennä veneellä.

 

 

3 kommenttia artikkeliin ”Täydellinen päivä mökillä”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste