Helsinkiläisen ravintola Eerikin pippurin ravintoloitsija Ahmet Celimsiz on naimisissa Jonna Malmströmin kanssa. Heillä on kaksi lasta.
– Suomalaiset todella pitävät kebabista ja sen kasvisvaihtoehdosta falafelista. Sen todistaa jo sekin, että ravintolamme on toiminut samalla paikalla 17 vuotta.
– Meiltä saa mielestäni laadukkaampaa ruokaa kuin Istanbulissa. Näin ainakin monet Turkissa käyneet vakioasiakkaamme kehuvat, Celimsiz myhäilee.
Eerikin pippurin suosituimmat annokset ovat vaikuttavan kokoinen Eerikin special ja pitaleipäkebab. Turkkilaiseen ruokaan kuuluvat olennaisena osana kasvikset. Niitä onkin runsaasti Eerikin pippurin ruuissa.
Celimsizin mukaan Eerikin pippurista on yritetty luoda tunnelmaltaan aito turkkilainen ravintola. Pöydillä on itämaisia mattoja, sisustus on jännittävä, turkkilaiset kanavat pyörivät televisiossa. Eerikin pippuri työllistää Celimsizin ja hänen vaimonsa lisäksi yhdeksän ihmistä. Ravintolalla on myös toinen paikka keskustassa.
Ravintola Makalun yrittäjät Aryal Tulsi ja Aryal Chiranjibi ovat onnistuneet luomaan lähiöön menestyvän ja hyvän ruokaravintolan. Makalussa tarjoillaan nepalilaista ruokaa, joka tunnetaan myös Himalajan keittiönä. Nepalilainen ruoka on yhdistelmä intialaista ja tiibetiläistä ruokaa. Mount Everestin pienessä kulinaarisessa kulttuurissa mausteilla on tärkeä asema.
– Kumina, inkivääri, kurkuma, korianteri, kaneli ja valkosipuli ovat tärkeitä aineksia nepalilaisessa ruuassa. Hankimme mausteet Hämeentien etnisistä kaupoista, osa tulee Lontoosta ja Nepalista, pariskunta luettelee.