Ruisleipä on kansallisruokaa

Teksti: Maria Österlund
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 01.02.2017

Ruisleipä äänestettiin Suomen kansallisruoaksi.

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotista itsenäisyyttään. Juhlavuonna järjestetään monia tapahtumia. Juhlan kunniaksi äänestettiin esimerkiksi siitä, mikä on Suomen kansallisruokaa.

Kansallisruoan pohtiminen aloitettiin jo kesällä 2016. Silloin 10 000 ihmiseltä kerättiin yli 1 000 ehdotusta Suomen kansallisruoaksi.

Kilpailun tuomarit valitsivat kaikista ehdotuksista 12 suomalaista ruokalajia finaaliin. Tuomarit oli valittu henkilöistä, jotka työskentelevät ruoka-alalla.

Tuomaristo valitsi nämä ruokalajit finaaliin: pitsa, hernekeitto, ruisleipä, mämmi, kalakeitto, viili, karjalanpiirakat, mustikkapiirakka, paistetut silakat tai muikut, ahven ja perunat, karjalanpaisti, graavilohi ja maksalaatikko.

Lopullinen valinta tehtiin äänestyksellä, johon tuli noin 40 000 vastausta. Ruisleipä sai lähes 10 000 ääntä.

Äänestyksen järjesti ELO-säätiö, joka tukee suomalaista ruokakulttuuria.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)