SDP ja keskusta menestyivät myös hyvin aluevaaleissa. SDP sai 19,3 prosentin kannatuksen. Keskusta sai 19,2 prosentin kannatuksen.
Muiden puolueiden kannatus oli paljon pienempi kuin kokoomuksen, SDP:n ja keskustan. Perussuomalaiset sai noin 11 prosentin kannatuksen, vasemmistoliitto 8 prosentin kannatuksen ja vihreät noin 7,5 prosentin kannatuksen. RKP, kristillisdemokraatit, Liike Nyt ja Valta kuuluu kansalle saivat alle 5 prosentin kannatuksen.
Kokoomus oli aluevaalien suurin voittaja. Myös keskusta menestyi aluevaaleissa hyvin. Perussuomalaiset ja vihreät saivat aluevaaleissa odotettua huonomman tuloksen.
Aluevaalien äänestysprosentti jäi alhaiseksi. Äänestämässä kävi alle 50 prosenttia ihmisistä, joilla on oikeus äänestää.
Aluevaaleja ei järjestetty Helsingissä eikä Ahvenanmaalla. Helsinki ja Ahvenanmaa järjestävät palvelut myös tulevaisuudessa itse.
Aluevaaleissa valittiin aluevaltuustot
Aluevaalit järjestettiin ensimmäisen kerran. Vaaleissa valittiin 21 aluevaltuustoa. Valtuustot päättävät sosiaali- ja terveyspalveluista.
Aluevaltuustot johtavat hyvinvointipalveluita hyvinvointialueella. Aluevaltuustot päättävät esimerkiksi terveyskeskuksien palveluista ja vanhusten hoidosta. Valtuustot aloittavat maaliskuun alussa. Hyvinvointialueet aloittavat vuoden 2023 alussa.
Sosiaali- ja terveuspalveluiden uudistus eli sote-uudistus tehdään siksi, että kuntien rahat eivät tulevaisuudessa riitä palvelujen järjestämiseen. Uudistuksen tavoite on, että suomalaiset saavat nopeammin niitä palveluja, joita he tarvitsevat.
Aluevaalit järjestetään seuraavan kerran samaan aikaan kuntavaalien kanssa vuonna 2025.