Presidentti Donald Trump ilmoitti kesäkuun alussa, että Yhdysvallat jättää kansainvälisen ilmastosopimuksen. Trump oli luvannut toteuttaa tämän kannattajilleen jo vaalikampanjassaan. Kansainvälinen yhteisö tuomitsee Trumpin päätöksen laajasti.

Yhdysvallat vetäytyy ilmastosopimuksesta

Presidentti Donald Trump ilmoitti torstaina, että Yhdysvallat vetäytyy Pariisin ilmastosopimuksesta. Yhdysvaltojen lähtö kansainvälisestä sopimuksesta on vakava asia.

Yhdysvallat jättää kansainvälisen ilmastosopimuksen. Sopimus tehtiin vuonna 2015 Pariisissa. Sopimukseen on sitoutunut 140 maailman maata. Vain pieni joukko maailman maita ei ole sitoutunut sopimukseen. Sopimukseen eivät ole sitoutuneet Syyria, Pohjois-Korea, Kosovo ja Nicaragua.

Presidentti Donald Trump perustelee Yhdysvaltojen lähtöä sopimuksesta sillä, että se haluaa suojella omien kansalaistensa etua. Trumpin mukaan sopimuksen noudattaminen vaatii merkittäviä taloudellisia uhrauksia. Trump sanoo, että Yhdysvallat on valmis neuvottelemaan uuden sopimuksen, jos siinä on paremmat ehdot.

Ilmastosopimuksen tavoitteena on hillitä maapallon lämpenemistä ja lisätä uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä. Trumpin arvostelijat sanovat, että Yhdysvallat kärsii huomattavia taloudellisia menetyksiä, jos se ei panosta uudenaikaiseen energiantuotantoon.

Suomen ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen pitää Yhdysvaltojen vetäytymistä sopimuksesta valitettavana. Tiilikainen ei kuitenkaan usko, että ilmastosopimus kaatuu, vaikka Yhdysvallat jättää sen.

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.