Kaksi mellakkapoliisia pitää kiinni mielenosoittajasta, joka huutaa.

Venäjän mellakkapoliisi käytti kovia otteita mielenosoittajia vastaan Moskovassa 3. elokuuta.

Venäjällä vaaditaan vapaita vaaleja

Venäjällä on ollut tänä syksynä suuria mielenosoituksia. Venäläiset vaativat lisää vapauksia.

Venäjän pääkaupungissa Moskovassa ja Pietarissa on järjestetty kesän ja alkusyksyn aikana useita laajoja mielenosoituksia. Poliisi on pidättänyt tuhansia mielenosoittajia.

Miliisi eli Venäjän poliisi on käyttänyt mielenosoittajia kohtaan erittäin kovia otteita. Miliisin väkivaltaa on paheksuttu länsimaissa.

Mielenosoittajien mielestä Venäjä luisuu koko ajan enemmän kohti diktatuuria. Mielenosoittajat arvostelevat presidentti Vladimir Putinia ja hänen hallintoaan. Putinin hallinnon vastustajien mukaan mielenosoittajat ovat käyttäytyneet rauhallisesti, mutta poliisi on syyllistynyt väkivaltaan.

Aluevaalit syyskuussa

Venäjällä järjestetään paikallisvaalit 8. syyskuuta. Viranomaiset ovat estäneet opposition jäsenten ehdokkuuksia vaaleissa. Oppositio tarkoittaa ryhmiä, jotka vastustavat hallitusta. Vaaleissa valitaan henkilöt Venäjän paikallisten alueiden ja kaupunkien johtoon.

Politiikan tutkijoiden mukaan Venäjän paikallisvaaleissa testataan nyt se, onko presidentti Putinin suosio yhä yhtä laajaa kuin aiemmin. Kyselyiden mukaan Putinin kannatus on laskenut, vaikka hänen suosionsa on yhä suuri. Vladimir Putin jatkaa Venäjän johdossa ainakin vuoteen 2024 asti.

Lähteet Talouselämä, IS, Yle, HS

Mitä mieltä olit jutusta?


Yksi kommentti uutiseen “Venäjällä vaaditaan vapaita vaaleja”

  1. Никита

    Всё верно!

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Tietosuojaseloste