Sauli Niinistö (vasemmalla) ja Vladimir Putin tapasivat Moskovan hallintoalueella Putinin Novo-Ogarjovon talossa.

Sauli Niinistö (vasemmalla) ja Vladimir Putin tapasivat Moskovan hallintoalueella Putinin Novo-Ogarjovon talossa.

Niinistö tapasi Putinin

Suomen presidentti Sauli Niinistö tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiistaina.

Presidentit tapasivat Moskovassa. Niinistön vierailun päätarkoitus oli keskustella vaikeasta aiheesta eli Ukrainan kriisistä. Presidentit keskustelivat pitkään suljettujen ovien takana.

Sauli Niinistö sanoi tilaisuuden alussa, että hän on huolestunut Ukrainan ja Krimin tilanteesta ja siitä, että Venäjä ei noudata Minskin sopimusta.

Putin ilmaisi selkeästi, että Suomen ei hänen mukaansa pidä liittyä puolustusliitto Naton jäseneksi. Putinin mukaan Suomen turvallisuuden tärkein turva on sotilaallinen liittoutumattomuus. Putinin mukaan Venäjä on valmis vastaamaan haasteeseen, mikäli sen rajojen lähelle ilmestyy uusia sotilaallisia uhkia. Lopuksi Putin esiintyi kuitenkin sovittelevasti ja sanoi, että toistaiseksi Venäjä ei ole havainnut uusia uhkia.

Mitä mieltä olit jutusta?


Yksi kommentti uutiseen “Niinistö tapasi Putinin”

  1. janne

    suomen pitää littyä natoon ja hankkia ydin ja bio ja kemiallisia aseita ja solmia vapaakauppasopimus USAN kanssa ja tuontituottteiden pitää olla vilja rauta metalli tekstiilit liha sokeri tupakka kahvi muovi puu polttoaineet voi ja rasva ja vientituotteiden pitää olla uraani teräs mineraalit marjat laivat pesuaineet teräs nikkeli ja vanadiinia ja kala teknologiatuotteet
    ja vienti ja tuonti prosenttin pitää olla 28,9%