Kuvassa on valtionpäämiehiä Pariisissa mielenosoituksessa, joka vastusti terrorismia.

Neljä miljoonaa ihmistä vastusti terrorismia Ranskassa. Pariisissa mielenosoittajia oli kaksi miljoonaa. Mukana oli myös Suomen pääministeri Alexander Stubb (ylhäällä vasemmalla).

Miljoonat vastustivat terrorismia

Lähes kaksi miljoonaa ihmistä osallistui Pariisissa sunnuntaina jättimarssiin. He osoittivat mieltään terrorismia vastaan.

Viime keskiviikkona kaksi islamistia hyökkäsi pilalehti Charlie Hebdon toimitukseen Pariisissa. He ampuivat kuoliaaksi kaksitoista ihmistä. Lehti on julkaissut kuvia, joissa tehdään rajua pilaa muiden muassa islaminuskosta.

Tuhannet poliisit etsivät kahta terroristia. He olivat veljekset, joiden sukujuuret ovat Algeriassa. Poliisit surmasivat terroristit takaa-ajon päätteeksi. Kaksi päivää ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen kolmas terroristi otti panttivankeja juutalaisessa ruokakaupassa Pariisissa. Terroristi ja neljä panttivankia kuolivat kaappauksen yhteydessä.

Sunnuntain suureen mielenosoitukseen osallistui poliittisia johtajia eri maista. Ihmiset osoittivat mieltään myös muualla Ranskassa sekä monissa muissa maissa.

Mielenosoituksissa kansan viesti oli, että väkivalta ja terrorismi eivät tuhoa ranskalaisten arvoja, kuten lehdistön vapautta ja avoimuutta. Myös monet muslimit osallistuivat marssiin. He halusivat osoittaa, että he eivät kannata terrorismia.

Lähteet: HS, Hufvudstadsbladet

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.