Ihmiset rukoilevat muistotilaisuudessa, joka järjestetiin tsunamin uhreille viime sunnuntaina Rikuzentakata-kaupungissa.

Ihmiset rukoilevat muistotilaisuudessa, joka järjestetiin tsunamin uhreille viime sunnuntaina Rikuzentakata-kaupungissa.

Japanin tsunamista on kulunut vuosi

Sunnuntaina 11. maaliskuuta muistettiin vuosi sitten tapahtunutta Japanin tsunamia ja Fukushiman ydinvoimalaonnettomuutta.

Kaikki alkoi, kun Japanin lähellä merellä tapahtui maanjäristys. Maanjäristys oli erittäin voimakas, sitä voimakkaampaa ei ole koskaan mitattu tällä alueella.

Järistys sai liikkeelle tsunamin, joka nostatti yli 20-metriset aallot. Vesimassat tunkeutuivat alueen kaupunkien ja kylien lisäksi Fukushiman ydinvoimalaan. Voimalarakennukset tuhoutuivat, ja niistä pääsi vaarallista säteilyä ympäristöön.

Katastrofi tappoi lähes 16 000 ihmistä ja edelleen lähes 3 400 ihmistä on kateissa. Lisäksi noin 100 000 ihmistä menetti kotinsa, ja monet asuvat edelleen väliaikaisissa asunnoissa.

Japanin keisariperheen edustajat ottivat osaa viralliseen muistotilaisuuteen Tokiossa. Lisäksi alueilla, jotka kärsivät onnettomuudessa, järjestettiin, lukuisia muistotilaisuuksia.

Mitä mieltä olit jutusta?


Yksi kommentti uutiseen “Japanin tsunamista on kulunut vuosi”

  1. juho F.

    mun isäni oli tuolla sillo ku tou tahpahtu ja se kuoli