Eriparisukat ovat yhtä vaarattomat kuin ihmisten erilaisuus.

Eriparisukat kertovat ihmisten erilaisuudesta

Ruotsalainen Downin syndroomayhdistys järjestää tapahtumia, jotka muistuttavat ihmisten erilaisuudesta. Pääosassa ovat eriparisukat.

Lahden toiselle puolelle itseluottamusta ja vauhtia tapahtumiin antaa Pertti Kurikan Nimipäivien voitto Suomen Euroviisukarsinnoissa.

– Pertti Kurikan Nimipäivien lähettäminen Euroviisuihin rikkoi käsitykset siitä, mitä kehitysvammainen henkilö voi tehdä ja minkälainen hänen pitää olla. PKN:n esiintyminen euroviisuareenalla herätti keskustelun kehitysvammaisten mahdollisuuksista myös muissa maissa. Ruotsiin se toi myönteistä keskustelua, Maria Hård af Segerstad Lindhoff sanoo. Hän on Ruotsin Downin syndroomayhdistyksen puheenjohtaja.

Ruotsalainen kehitysvammayhdistys tempaisi maaliskuussa jolloin sadat tuhannet ruotsalaiset laittoivat jalkaansa eriparisukat

– Tapahtuma ylitti kaikki odotukset. Päivästä tuli leikkisän hauska. Tarkoituksena oli osoittaa ihmisille, että erilaisuudessa ei ole mitään pelättävää, hävettävää tai vaarallista.

– Eriparisukkien avulla on helppo selittää esimerkiksi lapsille erilaisuutta. Se vasemmanpuolinen sukka ei ole yhtään huonompi, kuin oikeanpuolinen erilainen sukka.

Tapahtumia järjestetään Ruotsissa lisää. Heinäkuussa ruotsalainen yhdistys lähtee joukolla Gotlannin saarelle. Sinne kokoontuu Ruotsin poliittisia vaikuttajia ja lehdistöä viettämään Almedahlin poliittista viikkoa eli keskustelemaan politiikasta. Kesällä ei sukkia tarvita, mutta tietoa ihmisten erilaisuudesta tarvitaan aina.

 

 

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.