Hillary Clintonin mukaan FBI:n päätös tutkia hänen sähköopostejaan vaikutti vaalien tulokseen.

Hillary Clintonin mukaan FBI:n päätös tutkia hänen sähköopostejaan vaikutti vaalien tulokseen.

Clinton syyttää häviöstään FBI:n johtajaa

Hillary Clinton hävisi Donald Trumpille USA:n presidentinvaalit. Nyt Clinton ja hänen kannattajansa etsivät syytä häviöön.

Yksi syy häviöön voi olla se, että FBI eli Yhdysvaltojen keskusrikospoliisi päätti aloittaa rikostutkinnan Clintonia vastaan. Tutkinta liittyi Clintonin salaisiin sähköposteihin, joita hän oli lähettänyt omasta sähköpostistaan.

FBI tutki asiaa jo kesällä. Silloin se totesi, että Clinton oli hyvin varomaton, kun hän käytti omaa sähköpostiaan salaisten viestien lähettämiseen. FBI totesi kuitenkin kesällä, että Clinton ei rikkonut mitään lakia.

Muutama viikko ennen vaaleja FBI:n johtaja Jim Comey kuitenkin päätti avata tutkinnan uudelleen. Tämä oli hyvä asia Donald Trumpille ja hänen puolueelleen republikaaneille. Trump oli koko ajan sanonut, että Clinton on rikkonut lakia, kun hän käsitteli sähköpostejaan varomattomasti.

Vain kolme päivää ennen vaaleja Jim Comey ilmoitti, että uusi tutkinta lopetetaan. Hän totesi, että FBI ei löytänyt Clintonin sähköposteista mitään rikollista.

Clinton arvelee, että FBI:n päätös avata tutkinta uudelleen vaikutti presidentinvaalien lopputulokseen. Monet amerikkalaiset eivät äänestäneet Hillary Clintonia, koska häntä oli epäilty rikoksesta.

Mitä mieltä olit jutusta?


3 kommenttia uutiseen “Clinton syyttää häviöstään FBI:n johtajaa”

  1. pöö

    harmi juttu

  2. joel

    harmi mutta hyvä että trumpi tuli

  3. krista

    niin on harmi