Barcelonassa on ollut monia suuria mielenosoituksia viime aikoina. Myös väkivaltaa on käytetty. Kuva viime lauantailta 19. lokakuuta.

Barcelonassa on suuria mielenosoituksia

Puoli miljoonaa ihmistä kokoontui mielen- osoitukseen Barcelonassa.

Ihmiset alkoivat osoittaa mieltään sen jälkeen, kun Espanjan tuomioistuin antoi vankeusrangaistukset katalonialaisille johtajille. Yhdeksän katalonialaista poliitikkoa tuomittiin vankilaan reilu viikko sitten. Johtajat vaativat Katalonialle itsenäisyyttä.

Katalonia on itsehallintoalue Espanjan pohjoisosassa. Itsehallinto tarkoittaa sitä, että Katalonia saa päättää itse monista asioista. Katalonian johdon mielestä yhteistyö Espanjan pääkaupungin Madridin ja Katalonian pääkaupungin Barcelonan kansssa ei toimi. Kataloniassa järjestettiin kansanäänestys itsenäisyydestä kaksi vuotta sitten. Espanjan hallinto Madridissa ei pitänyt siitä.

Kansanäänestyksen järjestäneet katalonialaiset päättäjät tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin. He saivat 9–11 vuoden vankila- tuomiot. Kataloniassa on sen jälkeen ollut levotonta. Osa mielenosoituksista on ollut väkivaltaisia.

Lähde HS

Mitä mieltä olit jutusta?


Yksi kommentti uutiseen “Barcelonassa on suuria mielenosoituksia”

  1. fati

    hei