Tietokonetomografia eli viipalekuvaus on kuvausmenetelmä, jossa käytetään röntgensäteilyä ja vaativaa tietokonelaskentaa.

Tietokonetomografia eli viipalekuvaus on kuvausmenetelmä, jossa käytetään röntgensäteilyä ja vaativaa tietokonelaskentaa.

Syövät lisääntyvät

Yhä useampi kuitenkin paranee syövästä, kun hoidot kehittyvät.

Yhä useampi sairastuu syöpään tulevaisuudessa. Entistä useampi ihminen paranee syövästä, koska syöpähoidot ja -lääkkeet kehittyvät.

Syövät yleistyvät tulevien vuosikymmenien aikana. Tämä johtuu siitä, että väestön elinikä kasvaa koko ajan. Erityisesti yli 65-vuotiaiden riski sairastua syöpään kasvaa.

Syöpäjärjestöjen mukaan lähivuosina lisääntyvät etenkin eturauhassyöpä miehillä ja rintasyöpä naisilla sekä ihosyöpä molemmilla sukupuolilla.

Ihosyövät lisääntyvät erityisesti sen takia, että ihmiset ottavat nykyisin paljon enemmän aurinkoa kuin ennen. Liiallinen auringonotto lisää riskiä sairastua syöpään.

– Ihosyöpien lisääntyminen johtuu selvästi siitä, että ihmiset ottavat niin paljon aurinkoa, sanoo Syöpärekisterin erikoistutkija Karri Seppä.

Vaikka syöpien määrä lisääntyy, ihmiset kuolevat tulevaisuudessa vähemmän syöpiin. Tämä johtuu siitä, että syöpähoidot kehittyvät kovaa vauhtia. Suomessa syöpähoitojen taso on on erittäin hyvä.

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.