Animalian Kati Pulli luovutti lakialoitteen puhemies Eero Heinäluomalle eduskunnassa.

Animalian Kati Pulli luovutti lakialoitteen puhemies Eero Heinäluomalle eduskunnassa.

Turkistarhauksen vastustajilta kansalaisaloite

Turkistarhausta tuskin kielletään Suomessa vielä pitkään aikaan.

Suomessa on tehty ensimmäinen kansalais-aloite, joka menee eduskunnan käsittelyyn. 70 000 ihmistä allekirjoitti aloitteen, jolla halutaan kieltää turkistarhaus elinkeinona. Allekirjoittajat haluavat siis kieltää eläinten kasvattamisen tarhaoloissa turkiksiksi. Suurin osa 200 kansan- edustajasta ei mielipide- tiedustelujen mukaan ole valmis kieltämään turkistarhausta. Tukea aloitteelle antaa vain osa vihreiden ja Vasemmistoliiton kansanedustajista. Aloitteen ei siis uskota menevän läpi.

Neljä luontojärjestöä luovutti aloitteen eduskunnassa 5.3. Puhemies Eero Heinäluoman mukaan eduskunta suhtautuu ensimmäiseen kansalais-aloitteeseen vakavasti.

Tarhauksen jatkamista puoltavien mielestä tarhaus on suuri ja kannattava elinkeino. Sitä ei voi lopettaa nykyisessä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Vasemmistoliiton Jari Myllykoski totesi Helsingin Sanomissa, että tarhauksesta voitaisiin luopua ehkä pitkällä aikavälillä. Turkistarhaajien mukaan kielto johtaisi siihen, että tarhaus siirtyisi Aasiaan ja Venäjälle. Siellä eläinten olot ovat vielä huonommat. Turkiseläinten Kasvattajain Liiton toiminnanjohtaja Marja Tiura vertaa turkisteollisuutta telakkateollisuuteen.

– Risteilyalusten viennin arvo on 400 miljoonaa euroa laivalta. Turkisala tuo maahamme tuloja saman verran joka vuosi.

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.