Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari (oikealla) ja erikoistutkija Pekka Hiltunen kertoivat keskiviikkona, että terrorismin uhka Suomessa on kasvanut. Terroristijärjestö Isisin johtopaikoille on noussut suomalaisia taistelijoita.

Terrorismin uhka on kasvanut Suomessa

Suojelupoliisin mukaan terrori-iskun mahdollisuus myös Suomessa on kasvanut. Iskun vaara on lisääntynyt erityisesti siksi, että terroristijärjestö Isisiin kuuluu nykyisin suomalaisia henkilöitä.

Suojelupoliisilla eli Supolla on varmistettua tietoa siitä, että terroristit ovat suunnitelleet iskuja myös Suomessa.

Supon asteikon mukaan terrori-iskun todennäköisyys Suomessa on toiseksi alimmalla tasolla. Aiemmin se on ollut alimmalla tasolla. Supon asteikossa on neljä tasoa, joista suurin vaara on nelonen.

Suojelupoliisin johtaja Antti Pelttari sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että terrori-iskun vaaraa nostavat erityisesti suomalaisten yhteydet terroristijärjestö Isisiin. Suomesta lähteneitä vierastaistelijoita on noussut korkeisiin asemiin järjestön riveissä.

Supo arvioi, että Suomessa asuu 350 henkilöä, jotka suhtautuvat terrorismiin myönteisesti eli ovat valmiita tekemään esimerkiksi terroritekoja. Supon mukaan Suomi koettiin aikaisemmin hyvin puolueettomaksi maaksi. Nykyisin Isis laskee Suomen mukaan maihin, jotka suhtautuvat siihen vihamielisesti. Tästä syystä Suomesta on tullut mahdollinen iskukohde.

Supon päällikkö Antti Pelttari haluaa kuitenkin muistuttaa, että Suomi on edelleen yksi maailman turvallisimmista maista.

Lähteet HS, Yle

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.