Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä (oikealla) ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo eivät jatka yhteistyötä hallituksessa perussuomalaisten kanssa.

Suomen hallitus kaatuu

Pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo ilmoittivat tänään iltapäivällä, että hallitus ei voi jatkaa nykyisellä pohjalla. Keskustalainen Sipilä ja kokoomuksen Orpo eivät halua tehdä yhteistyötä perussuomalaisten uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kanssa.

Suomen hallitus on kaatunut. Se tarkoittaa sitä, että hallitus ei voi jatkaa toimintaansa nykyisellä kokoonpanolla. Hallitus hajoaa. Edessä on uuden hallituksen kokoaminen keskustan ja kokoomuksen ympärille tai ennenaikaisten eduskuntavaalien järjestäminen.

Pääministeri ja valtiovarainministeri ehdottavat, että perussuomalaiset jätetään pois hallituksesta. Molemmat puheenjohtajat sanoivat jo viime viikonloppuna, että myös perussuomalaisten uuden johdon tulee hyväksyä länsimaiset, demokratiaan ja ihmisyyteen kuuluvat arvot.

Pääministeri ja valtiovarainministeri pitivät tiedotustilaisuuden tänään iltapäivällä. Sipilä sanoi, että hän pyytää luultavasti hallituksen eroa tiistaina.

Arvelujen mukaan keskusta ja kokoomus voivat yrittää rakentaa uuden hallituksen yhdessä kristillisdemokraattien ja RKP:n kanssa.

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho tapasi tänään pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa Juha Sipilän ja valtiovarainministeri Petteri Orpon.

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.