Erja Vihervaara (vasemmalla), Hülya ”Hissu” Kytö, ja Ritva Viljanen.

Erja Vihervaara (vasemmalla), Hülya ”Hissu” Kytö, ja Ritva Viljanen.

Rotarit haluavat auttaa maahanmuuttajia

Turun rotarit toivovat, että kummitoiminta alkaa muillakin paikkakunnilla.

Turkulainen rotary-yhdistys, Samppalinnan rotaryklubi, haluaa auttaa maahanmuuttajia sopeutumaan paremmin Suomeen. Yhdistys on aloittanut kummitoiminnan. Se haluaa tukea maahanmuuttajia esimerkiksi opinnoissa ja erilaisissa arjen tilanteissa. Toiminnan avulla rotary-yhdistyksen jäsenet voivat myös tutustua maahanmuuttajiin ja maahanmuuttajat rotary-toimintaan.

– Haluamme, että myös muut Suomen rotary-yhdistykset aloittaisivat samanlaisen kummitoiminnan, Samppalinnan rotaryklubin presidentti Erja Vihervaara kertoi klubin tilaisuudessa tammikuussa.

– Vielä emme tiedä, mitä kaikkea kummitoiminta tarkoittaa käytännössä. Voi olla, että tulemme esimerkiksi jakamaan nuorille maahanmuuttajille apurahoja opiskelua varten, Erja Vihervaara pohti.

Rotarit on kansainvälinen aatteellinen järjestö. Se tunnetaan erityisesti hyväntekeväisyystyöstään. Rotarit ovat keränneet rahaa esimerkiksi kehitysmaiden poliorokotuksia varten. Suomessa rotariklubeja toimii monilla paikkakunnilla. Ne kaikki kuuluvat kansain- väliseen rotary-järjestöön. Rotareihin kuuluu paljon esimerkiksi eri alojen johtajia.

Samppalinnan rotariklubin lisäksi myös Etnisten suhteiden neuvottelukunta Etno haastaa muut Suomen rotariklubit mukaan kummitoimintaan. Etnossa on mukana asiantuntijoita eri aloilta. Se avustaa valtion ministeriöitä maahanmuuttoon liittyvissä asioissa. Etno haluaa auttaa maahanmuuttajien sopeutumista Suomeen.

Etnon puheenjohtaja, sisäasianministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen ja Etnon hyväntahdon lähettiläs Hülya ”Hissu” Kytö olivat läsnä turkulaisten rotareiden kokouksessa. He korostivat, että on tärkeätä, että maahanmuuttajat tutustuvat suomalaisiin ja suomalaiset maahanmuuttajiin.

Mitä mieltä olit jutusta?


Yksi kommentti uutiseen “Rotarit haluavat auttaa maahanmuuttajia”

  1. salaad lafoole

    seon perempi etta avustaa maahamuutajalle.
    kiitös paljon teille