Pohjolan johtajat yhteiskuvassa. Tanskan kuningatar Margareeta (vasemmalla), Suomen presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio, Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, Norjan kuningas Harald ja kuningatar Sonja ja Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannessonin ja Eliza Jean Reidin.

Pohjolan johtajat vierailulla

Pohjoismaiden kuninkaalliset ja Islannin presidentti olivat harvinaisella yhteisvierailulla Suomessa. Pohjolan johtajat kävivät onnittelemassa 100-vuotiasta Suomea Helsingissä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottivat torstaina vastaan Norjan kuninkaan Haraldin ja kuningatar Sonjan, Tanskan kuningattaren Margareetan, Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian sekä Islannin presidentin Guðni Thorlacius Jóhannessonin ja hänen vaimonsa Eliza Jean Reidinin.

Valtionpäämiehet söivät lounasta Helsingin kaupungintalolla. Sen jälkeen he vierailivat Espoossa Hanasaaren kulttuurikeskuksessa. Päivä huipentui päivälliseen Presidentinlinnassa.

Kyseessä oli harvinainen vierailu. Pohjoismaiden kuninkaalliset eivät olleet vierailleet koskaan aiemmin yhtä aikaa itsenäisessä Suomessa.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio ja Ruotsin kuningatar Silvia vilkuttivat päivälle kansalaisille Presidentinlinnan parvekkeella.

 

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.