Alexander Stubb, Paula Risikko ja Jan Vapaavuori kävivät toukokuussa kampanjakiertueellaan myös Oulussa kävelykatu Rotuaarilla.

Alexander Stubb, Paula Risikko ja Jan Vapaavuori kävivät toukokuussa kampanjakiertueellaan myös Oulussa kävelykatu Rotuaarilla.

Pääministeriksi ehdolla kolme tunnettua poliitikkoa

Kokoomuksen puheenjohtajaksi pyrkii kolme ministeriä. Johtajasta tulee myös pääministeri.

Ehdolla ovat sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Kaikilla kolmella ehdokkaalla on melkein saman verran kannatusta tehtävään. Alexander Stubb on ehdolla myös kevään eurovaaleissa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ilmoitti, että hän luopuu tehtävästään sekä pääministerin paikasta huhtikuussa.

Katainen pyrkii EU:n huippuvirkoihin. Hän on ilmoittanut, että on kiinnostunut esimerkiksi talouskomissaarin tehtävästä. Kataista kiinnostavat myös euroryhmän puheenjohtajan, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan ja komission seuraavan puheenjohtajan paikat.

Kokoomuksen puheenjohtaja valitaan Lahdessa puoluekokouksessa 13.–15. kesäkuuta. Hän toimii myös Suomen pääministerinä seuravaan vuoden ajan. Eduskuntavaalit pidetään keväällä 2015.

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.