Nyt olisi sitten vielä keksittävä, ketä äänestää.

Nyt olisi sitten vielä keksittävä, ketä äänestää.

Kuntavaalit kiinnostavat vain osaa nuorista

Kuntien päättäjät valitaan sunnuntaina 28. lokakuuta.

Nuoret ovat kiinnostuneet politiikasta entistä enemmän. Kuntavaaleissa moni jättää silti äänestämättä. Asia käy ilmi Allianssin tuoreesta Nuorista Suomessa -julkaisusta. Julkaisuun on koottu tilastotietoja nuorten arjesta ja hyvinvoinnista.

–Viime eduskuntavaalien ja presidentinvaalien valossa vaikuttaa siltä, että nuorten äänestysinto on lisääntynyt, sanoo Allianssin puheenjohtaja Hanna-Mari Manninen.

Kansainvälisesti vertailtuna suomalaisnuorten kiinnostus politiikkaan on silti vähäistä. Niitä, joita politiikka ei kiinnosta lainkaan, on entistä enemmän.

– Erityisen vaikeaa on saada nuoret kiinnostumaan kuntavaaleista. Tämä on yllättävää, sillä voisi kuvitella, että juuri nämä vaalit koskettaisivat heitä, sanoo Allianssin viestintäjohtaja Reija Salovaara.

Vaikka yhteiskunnallinen järjestötoiminta kiinnostaa vain pientä osaa nuorista, moni on valmis vapaaehtois-työhön.

– Auttamishalu on korkealla. Vapaaehtoistoimintaan ollaan valmiita myös sitoutumaan, Salovaara sanoo.

Kuntien päättäjät valitaan sunnuntaina 28. lokakuuta. Vaaleissa valittava valtuusto päättää ylimpänä toimielimenä kunnan toiminnasta ja taloudesta. Vuoden 2008 kuntavaaleissa äänesti 61 prosenttia äänioikeutetuista. Nyt ennustetaan, että äänestysinto on jonkin verran korkeampi.

Mitä mieltä olit jutusta?


Yksi kommentti uutiseen “Kuntavaalit kiinnostavat vain osaa nuorista”

 1. Miska Nygren

  Hyvä että saadaan kuntavaaleissa
  äänestettyä
  omaa ehkokasta
  ja saadaan päivä hoito
  ja vanhus hoito asiaa kuntiin.